Salaters

Filtrovat podle
Price
Manufacturers
Symbol
čárový kód
Materiál
Barva
Délka [cm]
Šířka [cm]
Výška [cm]
Styk s potravinami
Materiál
Objem [ml]
Myčka nádobí
Mikrovlnná trouba
Filter

K čemu se používají salátové mísy?



Salaterky byly vynalezeny ve Francii. Jejich polský název pochází z francouzského výrazu "saladier", což znamená salát. Původně se vyráběly ze dřeva nebo kovu, od 18. století také z porcelánu. V 19. století si získaly oblibu skleněné salátové mísy a po rozšíření plastů ve 20. století také z plastu. Jak název napovídá, používají se k servírování salátů, díky čemuž tato nenápadná mísa vypadá nápadně na každém stole.



Jak vybrat dobrou mísu na salát?



Při nákupu tohoto kusu nádobí je třeba zvážit několik důležitých věcí:





  • Velikost salátové mísy by měla odpovídat počtu osob, kterým budete salát servírovat - můžete na stůl umístit jednu větší mísu nebo rozdělit porce salátu do menších salátových misek a umístit je na několik míst na dlouhém stole.

  • Věnujte pozornost materiálu použitému při výrobě. Kvalitní porcelánové salátové mísy vypadají vždy působivě, ale jsouzevšech dostupnýchvýrobkůnejdražší.Vynikající jsou skleněné misky,kteréjsou průhledné a odhalují pokrm uvnitř. Můžeme se rozhodnout pro plastové, lehkésalátové mísy,ale také pro kovové nádobí,které se může špatně přenášet, jakmile je salát uvnitř.

  • Zvažte design nádobí, který by měl dobře ladit s ostatním nádobím.

  • Dobré salátové mísy by se měly snadno čistit. Proto věnujte pozornost tomu, zda je na štítku uvedeno, že je lze mýt v myčce. Ušetříte tak čas i peníze.

  • Vyplatí se vsadit na výrobky uznávaných značek, jako jsou salátové mísy Lubiana, které se vyznačují výjimečným designem a vysokou odolností.



Co servírovat v salátové míse?



Salátové mísy jsou považovány za jeden z nejuniverzálnějších kusů nádobí. Jsou ideální k servírování nejen salátů, ale i dalších pokrmů:





  • Skvěle fungují jako salátová mísa na polévku - takové nádobí by ovšem mělo být přiměřeně menší, například o objemu 330 až 400mililitrů,aby se do něj vešla jedna porce pokrmu .

  • Salátové mísy na nožičkách se skvěle hodí k vystavení luxusních pochutin, jako jsou želé s ovocem nebo dezerty k nabírání, například panna cotta.

  • Jsou vhodné také k servírování hlavních jídel na bázi těstovin - špaget smíchaných s boloňskou omáčkou, penne s liškami nebo těstovin tagiatelle s krevetami. Taková mísa by však měla být přiměřeně větší a vyšší, aby se do ní vešel pokrm pro více osob a zároveň při nabírání porcí na talíř nepoprýskala stůl.

  • Velké i malé salátové mísy jsou ideální pro podávání sladkých i slaných pochutin. Pokud očekáváte větší počet hostů, můžete malé misky použít k servírování krekrů, čokoládových kuliček nebo baget. Velké slánky se dobře uplatní při promítání s přáteli, kdy připravíte větší množství popcornu.



Podívejte se na další dostupné produkty:



- Čtvercové talíře



- Večeřové talíře



- Líbivé talíře



- Chlebové desky



- Jídelní servis



- Dřevěné nože v bloku

Načítání...