Mills

Filtrovat podle
Price
Manufacturers
Symbol
čárový kód
Materiál
Barva
Délka [cm]
Šířka [cm]
Výška [cm]
more... less
Kapacita [l]
Jakýsi balíček
Filter

Mlýnky - mistři pomalého života - jaký vybrat do své kuchyně?


Mlýnky na kávu, pepř a sůl jsou stále oblíbenější. Těžko se tomu divit - čerstvě namletá zrna voní vším! Jakmile si vezmete mlýnek a začnete vařit - připravte se na skutečnou revoluci: vůně kávy se bude linout celým domem a chuť jídla bude ještě intenzivnější.


Ruční mlýnek, mlýnek na zrnkovou kávu, elektrický mlýnek - co bych měl/a zvážit při výběru mlýnku?


Mlýnky jsou kuchyňské doplňky, které usnadňují mletí kávových zrn a koření a získávání jejich jedinečného aroma. Díky mlýnkům jsou chutě a vůně v kuchyni intenzivnější. Je to jako dívat se na svět zpoza zabarveného skla a najednou otevřít okno a podívat se na něj zblízka. Kuchyňské mlýnky jsou dnes neocenitelnými pomocníky, díky nimž si můžeme průběžně vychutnávat mimořádnou vůni a chuť mimo jiné čerstvě namletého pepře, mořské soli, himálajské soli a zrnkové kávy.


Mlýnek na kávu - pomůcka s bohatou historií


Mlýnky na kávu mají velkou rodinu. Nejznámějším a nejstarším z rodiny je ruční mlýnek - mnozí z nás si ho dobře pamatují z babiččiny kuchyně a jeho pradědeček pochází z roku 1400 a má původ v Turecku. O necelých 200 let později si mlýnek našel cestu do Francie, kde se stal oblíbenou volbou pro přípravu kávy z čerstvě namletých zrn. Trvalo dlouho, než se přišlo na to, jak rituál přípravy tohoto lahodného nápoje ještě více zjednodušit - až nakonec v roce 1897 vznikl menší bratr ručního mlýnku - elektrický mlýnek, který tak dobře známe.


Aroma a chuť, na které se nezapomíná - výběr mlýnku na kávu


Mlýnek na kávu je pomůcka, bez kterési milovníci hlubokého L už nedokážou představit ráno. Důvod? Kávová zrna v sobě skrývají éterické oleje, které se po namletí vypaří během pouhých patnácti minut. Z tohoto důvodu bude mít nejintenzivnější aroma čerstvě připravená káva - z ručně namletých zrn. Jak je řečeno, který mlýnek na kávu je nejlepší? Mlýnky na kávu dělíme na ruční a elektrické. Ruční mlýnky jsou podstatně levnější, mají malé rozměry a často zajímavý design - například skleněný mlýnek na kávu Mondex s robustním keramickým mechanismem, který je zdoben módním motivem plameňáka. Káva, kterou namele, vás překvapí svými kvalitami - vyzkoušejte ji a sáhnete po další.


Mlýnek na sůl a pepř - chuť, kterou vaše rodina ocení


Mlýnky na sůl a pepř jsou dokonalým důkazem toho, že se někdy vyplatí zpomalit - a místo kupování hotových výrobků je v souladu s myšlenkou pomalého života dobré si něco vyrobit. Balené koření v sáčcích bohužel nikdy nebude mít tak intenzivní vůni a chuť jako jeho zrnité protějšky. Vyberte si svůj oblíbený mlýnek - například ruční mlýnek Ben od společnosti Cookini, který je k dostání v obchodě Mondex. Je vybaven keramickými jádry, která účinně rozemelou vaše oblíbené koření, aniž by se zahřívala - vyzkoušejte ho a uvidíte, jak zábavná je práce s takovými pomocníky. Určitě vám mlýnek na sůl a pepř zůstane v domácnosti dlouho.


Prohlédněte si také: hrnky na kávu, šálky na kávu, konferenční stolky, příbory, talíře.

Načítání...