Šálky na espresso

Filtrovat podle
Price
Manufacturers
Symbol
čárový kód
Délka [cm]
Šířka [cm]
Výška [cm]
Kapacita [l]
Styk s potravinami
Materiál
Objem [ml]
Myčka nádobí
Mikrovlnná trouba
Filter

Jaké šálky na espresso vybrat?



Mnozí z nás se již setkali s kávou espresso. Tento nápoj, který pochází z Itálie, lze volně přeložit jako "lisovaná" nebo "lisovaná" káva. Jedná se o přímý odkaz na způsob přípravy, neboť se používají jemně namletá kávová zrna, která se následně šlehají v dávkovači z kávovaru a za vysokého tlaku, teploty a malého množství vody se nápoj doslova "lisuje", čímž získává velmi výraznou chuť a aroma. Vzniká tak malé množství nápoje, obvykle kolem 30 mililitrů. Proto je šálek na espresso svým objemem a designem přizpůsoben množství získané kávy.



Jaký by měl být objem servírovací nádoby na velmi silnou kávu?



Přestože se při přípravě espressa vyrobí pouze 30 mililitrů nápoje, doslova na jeden doušek, nepodává se v nádobách o podobné kapacitě. Podle zvyklostí mají šálky na espresso velikost zhruba 70 mililitrů, což je více než polovina množství nápoje uvnitř. Tím se však zachovávají určité organoleptické vlastnosti kávy. Nápoj chutná mnohem lépe a stejně tak je důležité, že je schopen pojmout jemnou pěnu, která vzniká. O něco větší nádoba se také lépe drží - to vše jsou vlastnosti, díky nimž je espresso mezi znalci kávy tak oblíbené. Za zmínku stojí také to, že šálky na espresso mají silné stěny a dno, aby si nápoj udržel svou teplotu a příliš rychle nevychladl.



Klasický nebo moderní design? Který výrobek si vybrat?



Obecně platí, že šálek na espresso by měl být vyroben z keramiky. To zaručuje, že ačkoli jsou malé, získají určitou masivnost, a navíc jsou rozhodně mechanicky odolnější než výrobky z porcelánu. Obvykle se dodávají ve variantě vejce nebo tulipán. První typ má jemně zaoblené stěny, které zhruba ve 3/4 výšky připomínají rozříznuté vejce, velmi oblíbené jsou také varianty tulipánové, připomínající květ tulipánu. Tyto výrobky mají zpravidla jednotnou barevnost bez bohatého vzoru. U šálků na espresso je důležitá jednoduchost, aby byl důraz kladen spíše na aromatický zážitek z kávy. Stále více spotřebitelů také volí průhledné šálky - doporučujeme modely s dvojitými stěnami, které udržují nápoj teplý a zároveň zdůrazňují hloubku připravené kávy.



Vyberte si originální výrobky dostupné v internetovém obchodě Mondex



Espresso by se mělo podávat v malých šálcích umístěných na podšálku. Jedná se o mimořádně elegantní způsob servírování nápoje a díky podšálku je šálek také stabilnější. Tyto výrobky mají v sortimentu internetového obchodu Mondex své stálé místo. Příznivcům minimalismu se bude líbit vajíčková varianta řady SIMPLE, zatímco příznivci sofistikovanějších forem si jistě oblíbí výrobky řady HAPPY.



Podívejte se na další produkty a položky:



Načítání...