Galony vína

Filtrovat podle
Price
Manufacturers
čárový kód
Délka [cm]
Šířka [cm]
Výška [cm]
Filter

Co je to galon?



Galon je nádoba používaná k uchovávání různých druhů tekutin, což se děje již odstarověku, ale je to také jednotka objemu používaná v anglosaských zemích. V Anglii se jeden galon rovná 4,55 litru, zatímco ve Spojených státech je to 3,79 litru pro kapaliny a 4,4 litru pro sypké látky.



Na co se mám zaměřit při nákupu galonu vína?



Dobrý galon na víno by měl být robustní nádobou, která zajistí, že nápoj zůstane dlouho v dobrém stavu. Při nákupu doporučujeme věnovat pozornost následujícím prvkům:





  • Dobrý galon na víno by měl být vyroben z barevného skla, například zeleného nebo hnědého, které ochrání nápoj před slunečním zářením. Mnoho takových výrobků má speciální okénko pro kontrolu hladiny vína nebo jsou vyrobeny z mírně světlejšího skla, které umožňuje určit, kolik nápoje v nádobě zbývá.

  • Mnohogalonů navodu se vyrábí také z jiných materiálů, například ze syntetických plastů HDPE, které jsou schváleny pro styk s potravinami.

  • Mimořádně důležitou součástí výběru nádoby je její objem. Pro lehkou konzumaci postačí 5litrový galon na víno, pro mírnou konzumaci 25litrový galon na víno. Pokud se tento typ nápoje používá často a ve větším množství, například pro vaření nebo podávání na oslavách, je dobrou volbou 50litrový galon na víno.

  • Vyplatí se věnovat pozornost tomu, zda má galon stupnici, která vám umožní přesně odečíst, kolik vína v galonu zbývá.

  • Nádoba by měla být vybavena držadlem, aby se víno dalo pohodlně přelít do karafy nebo přímo do sklenice. Rukojeť by měla být ergonomicky dobře tvarovaná, aby se dobře držela v ruce.

  • Všechny části galonu na víno musí dobře lícovat - silné stěny nádoby a dobře padnoucí rukojeť ovlivňují trvanlivost výrobku.



Jak uchováváte víno v kuchyni?



Správné skladování vína zajistí, že si tento ušlechtilý nápoj zachová plnost své chuti a vůně. Následující tipy vám se správným skladováním jistě pomohou:





  • Nejlepší místo pro skladování vína v kuchyni je skříň nebo police,která je tmavá, chladná a má stálou teplotu. Víno by mělo být skladováno v rozmezí 10 až 15 stupňů Celsia.

  • Víno by mělo být uloženo v láhvi nebo galoně na víno ve vodorovné poloze. Vodorovná poloha udržuje korek neustále vlhký a zabraňuje jeho vysychání.

  • Víno neskladujte v přímém kontaktu se slunečním světlem, protože to může vést ke ztrátě chuti.

  • Neskladujte víno v blízkosti spotřebičů, které vytvářejí teplo, jako je lednice nebo trouba.

  • Je dobré pravidelně kontrolovat stav galonů na víno. Pokud si všimnete jakýchkoli prasklin, takový alkohol byste neměli pít.



Podívejte se na další produkty z naší nabídky:



- Karafy



- Sklenice



- Sklenice



- Hrnky na kávu



- Chlebodárce



- Večeřový servis

Načítání...