Konzole

Filtrovat podle
Price
Manufacturers
Symbol
čárový kód
Materiál
Barva
Délka [cm]
Šířka [cm]
Výška [cm]
Filter

Nábytkové konzoly - skvělá funkčnost a jejich rozmanité využití

Konzole jako kus nábytku není nic jiného než poměrně úzký a vysoký stůl podobný psacímu stolu nebo komodě, stůl s deskou a nohami, obvykle obdélníkového tvaru, vyrobený z různých materiálů, obvykle z kombinace dvou. Zdá se, že konzoly jsou doplňkovým kusem nábytku, spíše ozdobným a dekorativním. Nic nemůže být dále od pravdy, protože nábytková konzola je nezbytným prvkem promyšleného a dokonale navrženého interiéru. Můžeme rozlišovat mezi

- konzoly do obývacího pokoje - v této místnosti mají svou funkci například: prodloužení parapetu pro sbírku květin, místo pro rodinné vzpomínky: rámečky s fotografiemi, rodinné památky, nebo jako koutek pro práci s notebookem - když nemáme samostatnou pracovnu;

- předsíňové konzoly - zde je funkčnost opravdu významná. Často vyvstává problém: kam s klíči, vodítkem pro psa, kabelkou, aktovkou apod. Odpovědí na tuto otázku je konzola v předsíni. Navíc je díky svým malým rozměrům (hloubkový rozměr je cca 40 cm) funkční i v úzkých prostorách předsíně. Hraje také dekorativní roli - předsíň můžete obohatit květinou v květináči, vázou, rámečkem na fotografii, kazetou, hodinami, stojací lampou apod.

- Konzole do ložnice/kanceláře - v ložnici konzole dokonale plní funkci toaletního stolku, v kanceláři je ideálním místem pro notebook a pracovní koutek.

Typy nábytkových konzolí. Jak si vybrat konzoli, která bude ladit se stylem vašeho interiéru?

Nábytkové konzoly nabízejí širokou škálu možností. Malý kus nábytku, ale rozhodně mnoho variant s nábytkovou konzolí v interiéru. První kategorií dělení je typ konstrukčního materiálu:

- dřevěné konzoly - masivní dřevo lakované nebo v přírodní podobě - bříza, buk, mahagon atd. V tomto provedení jsou konzoly obvykle klasické, někdy jemně vyřezávané s efektně řezanými nohami a zásuvkami zasahujícími pod horní desku. Dřevěné konzoly jsou také často ve stylu vintage, retro.

- Dřevěné konzoly potažené šlagmetalem, tj. tenkými listy kovu - skutečný hit ve stylu glamour, pro interiéry v zámeckém stylu. Konzola celá pokrytá zlatem, mědí nebo stříbrem potěší každého příznivce interiérů v měřítku královských komnat.

- Kovovo-dřevěné konzoly - kombinace dvou materiálů, teplého dřeva a chladného kovu. Jedná se o konzoly s velmi jednoduchým a minimalistickým designem, černě pudrované kovové nohy plus silný kus dřevěné obdélníkové desky.

- Konzoly ze skla a kovu - ideální pro moderní nebo skandinávské interiéry - více o nich níže.

Loftové, industriální, minimalistické a moderní nábytkové konzoly - dokonalé ve své jednoduchosti.

Nábytková konzola pro ultramoderní moderní nebo industriální styl? Kus nábytku, který bude fungovat v obou stylech, je například: krásná obdélníková konzola SOREN od společnosti MONDEX vyrobená z vysoce kvalitní chromované oceli s deskou z tvrzeného skla. Jedná se o stabilní, robustní a pevnou konstrukci s minimalistickými liniemi, které jí dodávají eleganci. Stříbrné ocelové nohy zůstávají zkřížené a díky dvěma skleněným plochám: horní části konzoly a podstavci, působí konzola nesmírně zajímavě svou symetrií. Navíc působí lehkým, jemným dojmem a díky této průhledné povrchové úpravě opticky neomezuje malé rozměry interiéru.

Načítání...