Misky

Filtrovat podle
Kategorie
Price
Manufacturers
Symbol
čárový kód
Materiál
Barva
Délka [cm]
Šířka [cm]
Výška [cm]
Průměr [cm]
Kapacita [l]
Jakýsi balíček
Styk s potravinami
Materiál
Myčka nádobí
Mikrovlnná trouba
Druhy
Filter

Jaké mísy do kuchyně?



Mísy patří k nejstaršímu kuchyňskému náčiní. První stopy jejich používání jsou zaznamenány již ve starověku, především na území dnešního Řecka včetně Kréty, ale také v Číně. V průběhu staletí se účel tohoto nádobí nezměnil - zaujímá důležité místo v každé kuchyni a je užitečné jak při přípravě, tak při servírování jídla. Jistě se při vaření mimo jiné osvědčí:





  • Polévkové mísy, které jsou šikovné a hluboké. Nejčastěji se vyrábějí z keramiky, porcelánu nebo skla.

  • Salátové mísy ze skla, keramiky, plastu nebo dokonce z bambusového dřeva.

  • Mísy na míchání, které jsou obvykle hluboké a mají rovné dno, aby se v nich snadno míchaly přísady. Nejlépe se osvědčí předměty vyrobené z nerezové oceli nebo plastu.

  • Při přípravě pečiva se jistě dobře osvědčí šlehací mísy. Jsou obvykle dostatečně velké a mají vypouklé dno, takže se v nich snadno šlehají bílky nebo smetana.

  • Úložné mísy, které mají přiložená odpovídající víka. Ty mají vzduchotěsné těsnění, které chrání potraviny před zkažením.

  • Misky na svačinu s jedinečným designem, ve kterých můžete podávat krekry, chipsy nebo sladké občerstvení.



Jak vybrat dobrou kuchyňskou mísu?



Při výběru kuchyňské mísy je důležité mít na paměti, že by měla být zároveň praktická, odolná a nápadná, proto při nákupu věnujte pozornost následujícím bodům:





  • Vyberte si výrobek z odolných surovin. Keramické a skleněné výrobky jsou ideální pro servírování pokrmů, například salátů, ale také polévek, protože udržují teplo. Na míchání ingrediencí jsou nejlepší plastové mísy, ale také nerezové mísy s tenkými stěnami. Za zmínku stojí také výrobky z ekologických materiálů, jako je bambus. Ty se dobře hodí jako mísy na ovoce.

  • Dbejte na design - mnohé mísy, zejména skleněné a keramické, zaujímají na stole důležité místo, proto by měly ladit s ostatnímiprvky nádobí nebo vynikat na jeho pozadí, což přitáhne pozornost hostů k námi připravovanému pokrmu .

  • Nejlepší výrobky se snadno čistí, například v myčce nádobí. Věnujte pozornost tomu, zda jsou označeny kapkami vody. To zajistí, že se mechanickým čištěním nepoškodí.



Kolik ml se vejde do misky?



Objem misek se liší podle toho, k čemu mají sloužit, ale obecně se pohybuje mezi 200 a 1 000 mililitry:





  • Mísy na polévku mají objem od 300-500 do 700mililitrů- pojmou porci pokrmu, například vývar nebo pudink. Nezřídka jsoutakéopatřeny speciálními malými výstupky, které usnadňují vyklopení mísy a dojedeníkonce pokrmu. Takové misky lze použít také jako misky na ramen.

  • Salátové mísy mají velmi různý objem. Při podávání pokrmu pro jednu osobu je dobré zvolit misku o objemu 200 až 300 mililitrů. Pokud máte v úmyslu podávat větší porci pokrmu pro sebe, nejlépe se osvědčí nádoby o objemu 1 litr nebo ještě větší.

  • Nádoby používané k uchovávání potravin nebo přípravě pečiva, včetně nádob na šlehání bílé pěny nebo smetany, mají objem přesahující 1 000 mililitrů. To znamená, že v nich můžete pohodlně míchat mixérem, aniž byste se museli obávat rozsypání ingrediencí po celé kuchyni.



Podívejte se také na další výrobky z naší nabídky:



- Nádobí



- Jídelní servis



- Dezertní talíře



- Čtvercové talíře



- Mísa na chléb



- Šálky

Načítání...