Hrnce z nerezové oceli

Filtrovat podle
Price
Manufacturers
Symbol
more... less
čárový kód
more... less
Materiál
Barva
Délka [cm]
more... less
Šířka [cm]
more... less
Výška [cm]
more... less
Průměr [cm]
Kapacita [l]
Jakýsi balíček
Styk s potravinami
Materiál
Myčka nádobí
Druhy
Filter

Je zdravé vařit v nerezových hrncích?



Nerezová ocel je netoxický materiál, který nereaguje s potravinami. Vaření v nich je proto bezpečné a neuvolňují se z nich do potravin žádné škodlivé látky. Má také vliv na zachování výživové hodnoty produktů, takže pokrmy jsou chutné a velmi zdravé.



Jaké nádobí z nerezové oceli si mám vybrat?



Kvalitní nerezové nádobí je v mnoha domácnostech skutečnou nezbytností, protože má velmi dobrý poměr ceny a kvality. Abychom si byli jisti, že nádobí je pro nás plně funkční, vyplatí se při nákupu věnovat pozornost následujícím skutečnostem:





  • typu oceli použité při jejich výrobě. Nejlepší jsou výrobky z oceli 18/10 nebo 18/8,které jsou odolné proti korozi a zachovávají sisvůj lesk po velmi dlouhou dobu.

  • Vsaďme na výrobky vyrobené robustním způsobem. Hrnce z nerezové oceli se silným dnem se zahřívají pomaleji, ale ohřívají jídlo rovnoměrně, což umožňuje efektivní vaření.

  • Věnujte pozornost tomu, pro jaký typ sporáku je nádobí určeno. Nerezové nádobí pro indukci má speciální magnetické dno, které příslušný vařič "přečte", čímž umožní ohřev dna. V současné době jsou nabízeny i univerzální výrobky, které jsou vhodné i pro plynové nebo sklokeramické sporáky.

  • Nádobí, které vybíráme, by mělo mít pevné, tvarované rukojeti, nejlépe takové, které se nezahřívají, což výrazně usnadní jejich sejmutí z vařiče.

  • Nezbytnou součástí každého ocelového hrnce jsou poklice, které jsou při dušení nezbytným prvkem. Musí dobře přiléhat co do průměru, ale také být vyrobeny ze žáruvzdorného skla.

  • Spolehněme se na výrobky, které nám umožní přípravu pokrmů. Oblíbte si hotové sady o objemu 2 až 6-7 litrů na dušené maso, těstoviny nebo vývar.



Lze potraviny uchovávat v nerezových hrncích?



Hrnce z nerezové oceli se vyznačují řadou vlastností, které přispívají k jejich odolnosti, ale také funkčnosti. Při styku s potravinami nekorodují a nevytváří se na nich patina (jako je tomu například u předmětů z mědi), takže se nemění chuť skladovaných potravin. To je mimořádně důležitý tip pro ty, kdo vaří polévky nebo pokrmy z jednoho hrnce - po vychladnutí jídla lze hrnec uložit do lednice bez obav, že by ztratil své aroma a chuť.



Jak vyčistit vnější část hrnců z nerezové oceli?



Nezřídka se stává, že se vnější strana hrnce připálí v důsledku používání na plynovém sporáku nebo v důsledku postříkání například pánví nebo jiným hrncem. Jak se pak takový hrnec čistí? Existuje několik účinných způsobů, jak se zbavit odolných nečistot:





  • Nejběžnějším z nich je použití prostředku na mytí nádobí a vody. Takový ocelový hrnec namočte a vydrhněte houbičkou s tekutinou a poté jej opláchněte pod tekoucí vodou.

  • Pokud je nečistota mnohem větší, můžeme smíchat půl šálku octa a půl šálku vody (u větších hrnců poměr zvýšíme) a hrnec do roztoku ponořit asi na 30 minut. Jemně otřete houbičkou a umyjte nádobu pod tekoucí vodou.

  • Případně smíchejte lžičku jedlé sody se třemi lžícemi vody a tímto roztokem nádobí vydrhněte, poté jej opláchněte v čisté vodě.



Lze nerezové hrnce mýt v myčce nádobí?



Nerezové nádobí lze mýt v myčce nádobí, samozřejmě za předpokladu, že z vnitřku odstraníte větší kusy jídla, které by mohly ucpat filtry v myčce. Doporučujeme také zvolit vhodné mycí prostředky, například tablety, které nádobí účinně vyčistí, aniž by poškodily jeho jemný povrch. A nezapomeňte je po vyjmutí z myčky důkladně osušit, aby vám sloužilo v nezměněném stavu po mnoho let.



Podívejte se na další dostupné výrobky:



- Hrnce



- Dezertní talíře



- Jídelní servis



- Misky na chléb



- Džbány



- Šálky na kávu

Načítání...