07.03

Proč je sklo univerzální nádobou v každé kuchyni?

Sklenice je povinnou nádobou v každé kuchyni, kterou si spojujeme především se servírováním nápojů, a to je také její funkce. Je však třeba zdůraznit, že se jedná o víceúčelovou nádobu, takže při správném výběru se jistě ukáže jako neocenitelná. O tom, proč je sklenice všestrannou nádobou v každé kuchyni, se dočtete v našem nejnovějším článku, proto vám doporučujeme číst dál!

Jak používat sklenici v kuchyni?

Využití sklenic v kuchyni je obrovské - jsou skvělým stojanem na studené nápoje, ale vyplatí se je využít i jinak:

  • Sklenice lze použít k servírování dezertů místo pohárů. To je praktické zejména v případě, že nemáte dostatek prostoru pro uložení různých typů nádobí. Ve sklenici lze podávat zmrzlinu, ovocné dezerty nebo jednohubky, například Eton mess na bázi šlehačky, drcených pusinek a drcených jahod.
  • Sklenice už dávno používaly naše maminky a babičky jako praktické odměrky - vždyť mnoho receptů se měří "na skleničky", pokud jde o sypké (cukr, mouka) i tekuté produkty (voda, olej, mléko). Mluvíme samozřejmě o standardní sklenici, jejíž objem je 250 mililitrů.
  • Různé typy sklenic jsou vhodné i pro přípravu pokrmů na bázi knedlíkového těsta. Sklenice s klasickým průměrem přibližně 6 centimetrů jsou ideální pro vykrajování koleček z těsta na knedlíky. Ty s menším průměrem jsou ideální pro vykrajování koleček na přípravu raviol na štědrovečerní boršč.

Výběr správných kusů nádobí je zásadní. V nabídce internetového obchodu Mondex jsou sklenice o objemu 250 ml, včetně sady 6 kusů nádobí BLENDED CASUAL, které jsou ideální pro přípravu dezertů, knedlíků nebo raviol a samozřejmě skvěle vypadají na stole při servírování nápojů. Pozornost spotřebitele upoutá také široká nabídka hrnků, ale také stylové šálky na kávu, které se jistě spolehlivě osvědčí v každé domácnosti.

Termo sklenice - spolehlivá nádoba pro všestranné použití

Kromě klasických sklenic jsou termo sklenice ideální také pro použití v kuchyni. Mají dvojité stěny z borosilikátového skla, které jsou naplněny vzduchem, a jsou proto vhodné pro podávání jakéhokoli nápoje. Jsou ideální pro podávání chlazených nápojů - džusů nebo limonád -, protože zmíněná izolační vrstva je udrží mnohem déle studené. Je to každé dokonalé řešení, pokud jde o podávání horkých nápojů - kávy, čajů a bylinných nálevů. Možná si myslíte, že držení takové sklenice by vám mohlo popálit ruce. Nic nemůže být dále od pravdy! Dvojitá stěna chrání ruce před popálením a zároveň zajišťuje, že nápoj zůstane horký po delší dobu.

Podívejte se také na další články z našeho blogu:

- Jaké sklenice do myčky?

- Která sklenice na jaký nápoj?

Naše produkty

Zprávy
|
Bestsellery
|
Propagační akce
Načítání...