Talíře

Filtrovat podle
Price
Manufacturers
Symbol
čárový kód
Materiál
Barva
Délka [cm]
Šířka [cm]
Výška [cm]
Průměr [cm]
Styk s potravinami
Materiál
Myčka nádobí
Mikrovlnná trouba
Druhy
Filter

Jak vybrat dobrý talíř?



Talíř je nepostradatelným nádobím v každé domácnosti. Umožňuje pohodlné servírování pokrmů, které si můžete sami vyzvednout, takže se skvěle hodí pro každodenní použití i na oslavy. Při nákupu se vyplatí zvážit následující body:





  • Vyberte si talíř, který vyhovuje vašim potřebám - pokud připravujete pokrmy pro větší počet osob, volte výrobky větších rozměrů, zatímco pro servírování večeře, například kotlet, se dobře hodí menší.

  • Vyberte si nádobí, které bude dobře ladit s designem vašeho interiéru. Spotřebitelé se rozhodují především pro bílé keramické nebo porcelánové talíře, které vždy vypadají rafinovaně a dobře ladí s ostatními předměty v kuchyni. Na výběr je také kovové nádobí, které je velmi odolné, a dřevěné nádobí, které vnáší do interiérů útulnou atmosféru.

  • V kuchyni se bude dobře vyjímat nádobí, které se snadno čistí, například v myčce nádobí. Ujistěte se však, že je vhodné k čištění tímto způsobem.

  • Vyberte si talíř,kterývyhovuje vašim potřebám - klasikou je samozřejmě nádobí oválného tvaru,které vždy vypadá elegantně, ale můžete zvolit i kusy nádobí kulatého tvaru - ty jsou obvykle větší než jídelní talíře. Obrátit se můžeme také na moderní, velmi designové obdélníkové talíře.



Co servírovat na servírovacím talíři?



Servírovací talíře jsou ideální pro vystavení nejrůznějších pochutin na elegantních večírcích, ale také při setkáních s rodinou a přáteli, například na narozeninách nebo jmeninách. Tyto typy talířů jsou vhodné k servírování:





  • zeleninu, například nakrájená rajčata, okurky, papriky, ale i salátové listy.

  • Výborně se hodí k servírování různých druhů sýrů, včetně camembertu, brie nebo čedaru, ale také plátků masa, které budou po efektním zabalení další ozdobou stolu.

  • Talíře na předkrmy jsou vhodné k servírování drobného občerstvení, jako jsou předkrmy z párátek, tortillové závitky nebo dokonce nachos se sýrovou omáčkou uprostřed.

  • Lze je použít také k servírování ovoce, což se hodí zejména na oslavy s dětmi. Pak je dobré podávat nakrájené jahody, hroznové víno nebo jablka.

  • Kovové talíře jsou ideální pro servírování teplého masa, zejména kotlet nebo rolád, protože udrží jídlo déle teplé.



Víceúčelové dekorativní talíře



Bohatě zdobené talíře působí na stole vždy efektně. Svým způsobem upoutají pozornost osob sedících u stolu, které si jistě všimnou lahodného občerstvení. Mnoho lidí je také používá jako praktický doplněk do předsíně, kam si mohou odložit klíče nebo peněženku.



Prohlédněte si i další výrobky z naší nabídky a podívejte se na další příspěvky na našem blogu:



- Tácy a talíře



- Dezertní talíře



- Čtvercové talíře



- Jídelní servis



- Talíře



- Šálky

Načítání...