Povlečení

Filtrovat podle
Price
Manufacturers
Symbol
more... less
čárový kód
more... less
Barva
Délka [cm]
Šířka [cm]
Výška [cm]
Filter

Oblékněte svou postel do nejlepšího povlečení od společnosti Mondex - darujte si jen dobré sny.


Pevné lůžkoviny jsou neocenitelnou investicí do kvalitního a dlouhého spánku. Ne nadarmo naše babičky říkávaly - jak si usteleš, tak se vyspíš. Dnes bychom k této větě přidali ještě jednu - dobrý spánek obvykle znamená stejně dobrý den. Pokud tedy chcete ráno vstávat uvolnění, plní energie a odpočatí, stačí začít výběrem toho nejlepšího povlečení.


Na lůžkovinách záleží. Proto je před výběrem nového ložního prádla důležité věnovat pozornost nejen jeho velikosti a designu, ale také dalším nesmírně důležitým aspektům: typu a tloušťce látky, ze které je vyrobeno, kvalitě materiálu a barvě. Důvod? To vše má vliv na stav našeho spánku. Představujeme výjimečné lůžkoviny z rozsáhlé kolekce společnosti Mondex.


Výběr ložního prádla do ložnice - na co si dát pozor?


Nejlepší povlečení je to, které je vyrobeno z přírodních látek - může to být bavlna, satén nebo flanel. Takové povlečení vám nejen dává možnost přikrýt se během spánku, ale také se díky němu cítíte bezpečněji a pohodlněji - navíc má pozitivní vliv na regulaci vaší tělesné teploty během spánku.


Dobré ložní prádlo by mělo být prodyšné - aby umožňovalo tělu zhluboka se nadechnout. To je nejlepší způsob, jak se plně zotavit - ráno vstaneme odpočatí pouze tehdy, pokud si poskytneme ideální podmínky pro odpočinek. Díky tomu budeme výkonnější v práci, uvolněnější a lepší budou i naše vztahy s blízkými a přáteli. Základem naší lepší pohody je tedy kvalitní spánek.


Saténové povlečení je ideální pro léto, flanel je dobrou volbou pro zimu.


Záleží při výběru nového povlečení na ročním období?Určitě ano. V létě volte tenčí, "chladivé" tkaniny - například satén. Naopak na podzim a v zimě volte teplejší bavlněné nebo flanelové povlečení, které vás zahřeje, když rtuť teploměru výrazně klesne.


Důležitá je také barva a vzor povlečení. Světlé, pastelové barvy působí uvolňujícím a uklidňujícím dojmem, jako například krásná bílošedá souprava Elina nebo Merina s dekorem lapačů snů - v takovém povlečení se po dlouhém, únavném dni určitě lépe relaxuje. Je lepší zvolit květinové nebo kostkované ložní prádlo? Vyberte si z rozsáhlé kolekce Mondex vzor, který se vám líbí nejvíce - kostkovaný vzor se jistě krásně hodí do podzimní a zimní krajiny, zatímco barevné máky, růže nebo motýli jsou skvělou volbou pro jaro a léto.


Jak vybrat správnou velikost povlečení?


Existuje nějaké pravidlo, jak zvolit velikost povlečení, aby odpovídala velikosti peřiny? Je to velmi jednoduché - jejich rozměry by jednoduše měly být stejné, což znamená, že povlečení 160x200 nebo povlečení 200x220 odpovídá peřině stejné velikosti. Na druhou stranu vždy přizpůsobte rozměr peřiny velikosti postele - například oblíbená peřina 160x200 se hodí k postelím 80x200, 90x200, 100x200, 120x200 a 140x200.


Viz také: ručníky, květináče, svíčky, svícny, vázy.

Načítání...