Velikonoční nabídka již k dispozici! | zobrazit více

23-10-2023
Doporučujeme, která mísa je nejlepší na míchání? Podívejte se, jak vybrat dobrou mísu na míchání a jak v ní správně míchat.

Ve většině domácností je příprava sladkého občerstvení nezbytnou součástí každodenního života. Pro přípravu těsta na palačinky, piškoty, muffiny nebo na šlehačku je pak nezbytné používat kvalitní mísu. Výběr takové mísy by měl zohledňovat především:

  • typ použitého materiálu - v tomto ohledu jsou nejlepší mísy z nerezové oceli a plastu,kterévydrží míchání kovovými mixéry při značných rychlostech .
  • Stěny míchací mísy by měly být poměrně silné, aby se při kombinování ingrediencí nepoškodily.
  • Mimořádně důležitým hlediskem při nákupu je velikost těchto předmětů. Dobré míchací mísy by měly mít objem větší než 2-3 litry, protože to umožní pohodlné kombinování všech přísad. To je důležité také kvůli některým přísadám, které zvětšují svůj objem. To je případ smetany, která během šlehání zdvojnásobuje svůj objem. Tím se minimalizuje riziko vylití přísad z mísy.

Jak správně míchat v míse?

Míchání v míse není složité, ale vyplatí se používat několik praktických rad, které jistě zlepší proces vaření a pečení:

  • Všechny přísady by měly být odměřeny ve stejném množství a navíc by měly mít pokojovou teplotu. To platí zejména pro máslo, které je v tvrdém stavu pro míchání nevhodné, protože se porce zašroubují do mixéru a v těstě se objeví hrudky.
  • Písečné přísady, například mouku, cukr, prášek do pečiva, můžeme mixérem rozmixovat, ale na nejnižší rychlost, pak se přísady nezačnou rozsypávat na pracovní desku a stěny.
  • Hustší směsi by se měly míchat při vyšších otáčkách, protože míchadla pak musí překonávat mnohem větší odpor.
  • Při šlehání smetany je třeba dbát zvýšené opatrnosti. Nejlepší je šlehat ji nejprve na nízkých otáčkách a postupně zvyšovat výkon, dokud nebude tužší a tužší. Dbejte však na to, abyste dobře zachytili fázi šlehání smetany, protože při větším šlehání se může vytvořit máslo.
  • Při výrobě krémů se ve většině případů nejprve ušlehá máslo s cukrem - pak se do mísy postupně přidává vybraná směs, například pudink, aby se vše dobře spojilo v hladkou hmotu.
  • Při míchání v míse je dobré ji přikrýt utěrkou, aby se ingredience neušpinily všude kolem.

Vyberte si odolnou mísu na míchání z internetového obchodu Mondex!

V našem internetovém obchodě najdete řadu výrobků, které se budou dobře hodit do každé domácnosti. Mimo jiné doporučujeme nerezové míchací mísy o objemu 2 a 3 litry. Určitě budou funkčním a odolným doplňkem každé kuchyně a jsou vybaveny okrajem pro snadnou manipulaci při mixování.

Podívejte se na články z naší nabídky a přečtěte si další příspěvky na blogu:

- Mísy

- Misky

- Jídelní servis

- Kovové chlebníky

- Jaké salátové mísy?

- Typy kuchyňských misek - jak vybrat tu nejlepší?

Hity sezóny

Alles zien
Načítání...