Co znamená hrnec?
Omáčník je nádoba určená k nalévání omáčky na talíř. Je to důležité, protože většina pokrmů se podává s omáčkou zvlášť (to neplatí pro plátky masa podávané s minimálním množstvím omáčky pro zvýraznění chuti výrobků), takže taková nádoba je velmi praktická a na stole dobře vypadá.
Je vhodné jasně rozlišovat mezi omáčníky na omáčky a nádobami zvanými dipy. Jak již název napovídá, dipy jsou určeny k podávání dipů. Jedná se o velmi husté omáčky, které se pomocí klasického kastrolu obtížně nalévají. Většinou se jedná o malé misky kulatého nebo čtvercového tvaru, do kterých lze namáčet zeleninu, nachos a mnoho dalších pochutin.
Jak vypadá omáčník?
Omáčníky svým tvarem připomínají malé džbánky - jsou mírně baňaté, mají výlevku pro pohodlné nalévání omáčky na talíř a rukojeť pro držení. Většina výrobků má podobný tvar, ale liší se detaily a barvou. Klasikou jsou samozřejměbílé pánve, jejichž dobrým příkladem jebílá pánev ROCOCO 0001, ale existuje i nádobí s výraznějším designem, včetně černých pánví, které zejména v kombinaci s bílým nádobím vypadají dobře a vytvářejí na stole zajímavý barevný akcent.
Za zmínku stojí taképrůhledné skleněné pánve 20X13XH11,5 CM dostupné v našem internetovém obchodě , které zobrazují omáčku a zároveň jsou univerzální a hodí se k jakémukoli stylu nádobí.
Kolik ml má hrnec na omáčku?
Objem je důležitou vlastností, která odlišuje pánve na omáčky. Malé pánve na omáčky mají přibližně 80 mililitrů, ale mnohem praktičtější je nádobí s větším objemem. Podívejte se na výrobky z internetového obchodu Mondex - jejich objem se pohybuje od 400 mililitrů (v případě bílé moderní pánveVICTORIA) až po 500 mililitrů (např. elegantní bílá pánev ROCOCO 0001).
Z čeho by měl být dobrý kastrol vyroben?
Porcelánové omáčníky jsou ve své třídě nejlepší, protože dobře vypadají a zároveň udržují emulzi teplou. Spotřebitelé se také často rozhodují pro nákup nerezových kastrolů, které vypadají pěkně a jsou také velmi odolné, takže se jistě budou hodit na mnoha večírcích.
Za zmínku stojí také plastové pánve - ty se však od výše uvedených výrobků liší tím, že se jedná o jednorázové předměty, které se používají především pro jídla s sebou.
Omáčníky - podívejte se, jak elegantně servírovat omáčku k mnoha různým pokrmům.
Servírování mnoha různých pochoutek na stůl je neodmyslitelně spjato s pravidly savoir-vivre, a to platí i pro problematiku servírování omáčníků. Hodí se zejména emulze, které nejsou příliš husté a jejichž konzistence umožňuje omáčku pohodlně nalít na talíř. To platí pro studené omáčky, jako je vinaigrette, ale také pro teplé omáčky na bázi masových a zeleninových vývarů.
Znalci pravidel savoir-vivre upozorňují, že bílé kastroly jsou v tomto ohledu nejlepší a vypadají elegantně na každém stole. Skvělým příkladem je bílý porcelánový kastrol IWONA ZŁOTY PASEK B014, který má ve střední a horní části zlaté zdobení, které přitahuje pozornost. Design tohoto velkého kastrolu je doplněn jemným reliéfem - na každém stole bude jistě vypadat senzačně!
Stojí za to si zapamatovat praktický tip, který se bude hodit na každém večírku. Aby omáčka vydržela déle horká, doporučujeme omáčník propláchnout vroucí vodou. Tím se nádoba zahřeje a omáčka vydrží déle horká.
Je také dobré používat hrnec s ohřívačem. Ty se skládají z podstavce, do kterého se vloží ohřívač a na něj se umístí nádoba s omáčkou. Ohřívač omáčku v hrnci jemně ohřeje, ale nepřivede ji k varu, což je skvělá volba pro dlouhé hostiny.
Doporučujeme vám sledovat naši nabídku, abyste se ujistili, že prezentované výrobky jsou stále k dispozici.
Prozkoumejte i další výrobky z naší nabídky: